5 Hobi Paling Berbahaya Di Dunia

2. Cliff Diving

Mungkinkah sesuatu yang lebih menyenangkan daripada menikmati cuti di destinasi terpencil di mana anda diliputi oleh air yang jernih dan biru warnanya? Anda juga boleh menyelam ke dalam air dari puncak tebing.

Sementara membuat terjunan yang menyegarkan dari tebing, ia tidak kira jika anda penyelam paling mahir berada di tebing kerana anda masih boleh cedera atau mungkin terbunuh.

Pada tahun 2013 ada seorang pemuda seorang bintang tenis bersinar di peringkat kolej bernama Alex Rovello yang menikmati ketenangan di perairan Oregon Willamette National Forest, selepas dia naik ke atas tebing 60 kaki, dia terjun ke dalam air sejuk di bawahnya dan mendarat sangat teruk di dadanya dan tidak pernah kembali ke permukaan air.

cliff-diving1

Jika anda berada di perairan yang belum diuji dan sangat sukar untuk memberitahu kedalaman airnya, sama ada terdapat apa-apa benda tajam melekat keluar dari air, seberapa kuat angin dan bagaimana arus air cepat atau kuat boleh berlaku. Hobi menyelam dari tebing ini boleh menjadi sangat berbahaya bagi setiap orang.

cliff-diving2

Kongsi pendapat anda