Alienware Area-51 Komputer Desktop dengan Rekaan Unik

ALIENWARE terkenal dengan dua perkara iaitu menjual komputer (PC) yang lebih berkuasa dan menjadikannya kelihatan seperti direkabentuk oleh ‘alien’. Terkini, Alienware Area-51 bukan hanya sekadar kotak yang biasa dilihat di dunia ini tetapi Alienware terbaru ini cuba untuk mencabar andaian bahawa pengguna PC memerlukan “kotak” pada semua.

Alienware Area-51, desktop sukan satu bentuk hibrid heksagon yang bertujuan untuk mengekalkan kesejukan di dalam sistem itu dan membenarkan aliran udara tanpa halangan untuk bahagian-bahagiannya.

Desktop permainan baru kini lebih besar dengan sudutnya dipasang dengan pemegang untuk menyokong berat 45 lbs. Beratnya semata-mata disebabkan oleh ciri-ciri komputer high-end terdiri terutamanya daripada tiga kad grafik dan cip Haswell-E Core i7.

Alienware Area 51

Kedua-duanya adalah cecair sejuk untuk keupayaan overclocking maksimum penuh dengan 32GB RAM DDR4 di mana kad video boleh disesuaikan untuk AMD atau Nvidia.

Sebagai ciri tambahan, terdapat sembilan zon berasingan yang sengaja diprogramkan untuk penyesuaian. Komputer permainan ini lapang dari dalam yang membolehkan pengguna mengisi atau menambah komponen kemudian. Ia juga mempunyai Alienware Command Center yang boleh memantau tetapan overclock, voltan kuasa dan suhu.

Alienware Area-51 tahun 2014

alienware komponen pc gaming

I/O panel PC boleh diakses dengan mudah dengan hanya meraih pemegang atas, menarik ia ke hadapan dan berputar untuk akses mudah. Di samping itu, panel curam depan yang membolehkan mudah memasang berbanding dengan panel menegak biasa.

Udara dipaksa ke dalam oleh kipas turun dari depan bahagian bawah dan pengudaraan berterusan walaupun mesin itu diletakkan pada dinding.

Malangnya, Dell belum memberikan maklumat harga atau tarikh ianya dilepaskan. Tetapi dijangkakan Alienware Area-51 ini berharga dalam lingkungan premium.

Alienware Area-51 komputer gaming

Kongsi pendapat anda