Bekas Penjaga Gol Jerman Jadi Bodybuilder

Terdahulu pada musim panas ini, ada laporan bagaimana bekas penjaga gol Jerman, Tim Wiese telah berhenti bermain dan sebaliknya berubah menjadi ahli bina badan, walaupun masih secara rasmi yang berdaftar dengan Hoffenheim.

Wiese, 32 tahun, adalah sebahagian daripada skuad Jerman pada Piala Dunia 2010, dan menyertai Hoffenheim dari Werder Bremen pada 2012, tetapi prestasinya agak jatuh semasa musim 2012-13.

“Saya cuba untuk memecahkan semua perkara negatif – Saya tidak mahu menyertai kejohanan bina badan, saya hanya menikmati diri saya sendiri, bersenang-senang.”

Tim Wiese bina badan

Walaupun mempunyai kontrak sehingga 2016, beliau dibebaskan oleh Hoffenheim pada Januari tahun ini selepas ia mendedahkan bahawa beliau telah berubah kepada gaya Schwarzenegger Arnold ‘Mr Universe’, sama sekali tidak sesuai untuk bermain bola sepak profesional.

Tim Wiese menceritakan bahawa dia sering dipersalahkan apabila pasukannya tewas, ia menjadi mimpi ngeri beliau. Kini, dia mengambil keputusan untuk menjadi “bodybuilder” bagi kepuasan hati.

Kongsi pendapat anda