CINTA AKU SEADANYA!


Saya adalah Pak Andam Mempelai dan menyaksikan dari mula majlis hingga akhir majlis. Ramai yang comment negative with regards to the Kompang Group WHICH is Proudly Sponsor by adek pengantin Lelaki. Setahu saya mempelai menerima saje dan beri support kerana adeknya berhati besar nak sponsor kompang. Saya rasa pengantin pon terkejut kot akan persembahan kompang etc! bukan hari hari mereka sanding kan!.

Kalau megikuti adat memang harus dan berkah jika kompang Diiringi Selawat dan sebagainya. Moga comment and feedback anda dapat memberi kumpulan kompang tersebut lebih banyak peransang dan semangat untuk kembali melaksanakan apa yang wajar. Ade yang comment hingga mengutuk tetapi bukan menasihati, dan saya rasa itu bukan sikap Sunnah Rasul dalam berdakwah 🙂 . Saya Harap kita semua kalau nak comment apa apa harap dengan kekata elok elok baru lah anak muda kita sedar dan bangkit. Bukan ke ajaran Islam itu indah :).

Yang Kedua Falsafah pasal Scooter, WOW! Creative pulak!! saya suka! sebelum bergerak mereka mempersembahkan SCOOTER IN ACTION lahhhhh bagi meraihkan Pengantin dah Tiba!. Ni kan trend zaman sekarang ngan scooter tu baru baru ini.. kita pon tak dapat menyangka apa lagi creative creative di masa akan datang. Husnuzon je lerrr

Yang Ketiga…. Ade yang mengutuk Pengantin Perempuan dengan zahirnya, tubuh badannya.

Jika Kamu mengutuk tubuh badan orang lain, anda juga mengutuk CIPTAAN ALLAH SWT. Anda tergolong dalam Orang Yang Zalim. Minta maaf lah kepada pengantin Nora :). Orang melayu kata berani buat berani tanggung, Berani comment berani tanggung tapi di akhirat kelak :). Apa pon Kami pihak Grandeur Fai amat mencintai semua mempelai tidak kira siapa mereka dan apa jua bentuk badan mereka kita terima dan beri layanan yang sama kasih antara satu sama lain.

Sekian dan Benar tulus iklas: Fai Bani

CINTA AKU SEADANYA!Saya adalah Pak Andam Mempelai dan menyaksikan dari mula majlis hingga akhir majlis. Ramai yang…

Denaihati Network 发布于 2017年9月22日

Kongsi pendapat anda