Lintas Langsung Kes Liwat II Anwar Ibrahim

Satu Malaysia khususnya dan tidak mustahil satu dunia sedang memerhati di Palace of Justice. Sama ada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan melangkah keluar sebagai manusia bebas atau kembali merengkok dalam penjara.

“Rakyat Hakim Negara”

Itulah slogan yang sering dilaung-laungkan kepada penyokong reformasi. Kira-kira 200 penyokong Anwar berarak ke Istana Kehakiman sambil melaungkan “Reformasi” , “Lawan Tetap Lawan” dan “Bebas Anwar”. Selepas itu, Dr Badrul Amin kini berselawat dan penyokong yang beragama Islam sedang bersiap sedia untuk solat hajat.

Ramai yang mencari Keputusan Terkini Kes Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim 2015

Pemberita, pemerhati, anggota parlimen dan sebahagian orang awam dibenarkan memasuki mahkamah. Pemberita duduk di sebelah kiri mahkamah manakala pihak lain di kawasan tengah dan kanan mahkamah.

Rakyat Hakim Negara

Mat Sabu

Kelihatan juga Mat Sabu, Azmin Ali, Tian Chua, Rafizi Ramli dan Mahfoz Omar juga kelihatan hadir memberi sokongan dan mendengar perbicaraan yang melibatkan kes berprofil tinggi ini.

Live Kes Liwat II

Siaran Langsung Kes Liwat 10 Februari 2015

Update Keputusan terkini kes Anwar Ibrahim : Mahkamah kekalkan hukuman penjara 5 tahun Anwar Ibrahim atas kesalahan meliwat.

Kongsi pendapat anda