Origi, Bintang Piala Dunia Belgium ke Liverpool

Liverpool mengumumkan baru-baru ini dengan menandatangani penyerang Belgium berusia 19 tahun Divock Origi dari Lille, tetapi berkata mereka akan meminjamkan kembali kepada Perancis untuk kempen 2014-15.

Origi mengembara ke Amerika Syarikat, di mana Liverpool berada di lawatan pra-musim, untuk melengkapkan perjanjian itu. Liverpool tidak mendedahkan tempoh kontraknya. Selepas kempen kejayaan dengan Lille dalam 2013-14, Origi dikagumi Belgium pada Piala Dunia, menjaringkan gol kemenangan minit ke-88 menentang Rusia di peringkat kumpulan untuk menghantar pasukannya ke pusingan 16.

“Saya tahu ia adalah kelab yang mempunyai sejarah yang besar, peminat yang besar dan banyak pemain yang hebat. Bagi saya, Liverpool merupakan salah satu kelab terbesar di dunia dan saya amat teruja untuk menjadi sebahagian daripada sejarah yang besar ini.”

origi

Walaupun pemain remaja itu perlu menunggu sekurang-kurangnya setahun sebelum membuat keputusan di Liverpool, dia sudah teruja mengenai prospek untuk menjadi sebahagian daripada pasukan pengurus Brendan Rodgers ini.

Kongsi pendapat anda