Pembunuhan Kim Jong Nam : “Siti Aisyah terpedaya dalam rancangan Prank”

Seorang wanita Indonesia ditahan kerana disyaki terlibat dalam pembunuhan saudara tiri pemimpin Korea Utara di KLIA baru-baru ini. Beliau memberitahu terkejut kerana merasakan sedang berada dalam rancangan ‘prank’.

Pemberita di wilayah Aceh Indonesia memaklumkan Siti Aisyah, 25, telah dibayar untuk terlibat dalam rancangan ala pranks “Just For Laughs”, berkaitan mengenai rancangan kamera tersembunyi. Dia dan wanita lain melakukan aksi yang terlibat memujuk lelaki untuk menutup mata mereka dan kemudian menyembur mereka dengan air.

Tindakan sedemikian telah dilakukan tiga atau empat kali dan mereka diberi beberapa dolar untuk itu, dan dengan sasaran yang lalu, Kim Jong Nam, didakwa terdapat bahan-bahan berbahaya dalam penyembur.

“Dia tidak sedar bahawa ia adalah satu percubaan membunuh oleh agen-agen asing yang didakwa”

Suspek pembunuh keempat bernama Ri Jong Chol juga ditahan namun tiada maklumat terperinci didedahkan kerana proses siasatan lebih lanjut masih lagi dijalankan. Selain itu. seorang wanita yang memegang pasport Vietnam dikenal pasti sebagai Doan Thi Huong dan teman lelaki Siti Aisyah seorang rakyat Malaysia, Muhammad Farid Jalaluddin telah ditahan.

Jong-nam dibunuh ketika menuju ke dewan perlepasan Klia2 pada Isnin lalu untuk menaiki penerbangan ke Macau, China.

Kongsi pendapat anda