Serangan di Paris : Lebih 149 terbunuh, Perancis Darurat!

Sekurang-kurangnya 149 orang dilaporkan telah meninggal dunia di Bataclan dewan konsert di pusat bandar Paris. Lelaki bersenjata mengambil banyak tebusan di sana dan sebelum itu kedengaran bunyi letupan apabila polis menyerbu bangunan.

bataclan_and_petit_cambodge_624Stade De France AttackKes letupan bunuh diri telah dilaporkan berhampiran Stade de France dan serangan senapang pada restoran di pusat bandar. Penduduk Paris telah diminta untuk tinggal di dalam rumah dan kira-kira 1,500 anggota tentera yang dikerahkan di seluruh bandar.

Gambar Serangan di Paris

Paris Attack 1

Paris Attack 2

Paris Attack 4

Paris Attack 5

Paris Attack 6

Paris attacks

Paris Victim

Pada waktu malam apabila beribu-ribu penduduk Paris dan pelancong telah keseronokan ketika dan peminat telah menikmati perlawanan bola sepak antara Perancis dan juara dunia Jerman, seram melanda dengan cara yang tidak disangka. Pengganas, beberapa orang dengan AK-47, dilaporkan dengan bom diikat kepada mereka yang menyerang tapak di seluruh ibu negara Perancis dan di stadium di mana perlawanan bola sepak sedang dijalankan.

Video Serangan di Paris

Paris Concert Hall Attacks!

Serangan Bataclan Concert Hall Paris

Perancis telah mengisytiharkan keadaan negara darurat dan telah menutup sempadannya selepas berpuluh-puluh orang terbunuh dalam pelbagai senjata dan bom serangan di Paris.

Apakah ia sambungan dari Tragedi Charlie Hebdo??

Kongsi pendapat anda