DS Najib Razak: Serpihan pesawat di La Reunion milik MH370

Serpihan dari pesawat Malaysia Airlines MH370 dimaklumkan telah dibakar oleh orang-orang di Pulau Reunion. Pegawai Australia berkata mereka fikir ia mungkin komponen sayap Boeing dari MH370 – tidak ada pesawat 777 yang lain dipercayai telah hilang di Lautan Hindi – tetapi bahagian yang masih perlu disahkan.

Seorang penyiasat dari Biro Keselamatan Pengangkutan Australia akan menyertai pasukan Perancis dan Malaysia memeriksa sekeping serpihan pesawat di makmal di pinggir bandar bandar Toulouse, berkata Truss.

Penyiasat tiba di Balma dan telah bertemu sebelum kerja-kerja mereka telah ditetapkan untuk penyiasatan dalam memastikan dari mana datangnya serpihan tersebut.MH370 Debris

MH370 Debris La Reunion

Bahagian yang dikenali sebagai flaperon, disahkan berasal dari Penerbangan MH370, dan ia akan menjadi sekeping bukti fizikal pertama daripada pesawat jet Malaysia sejak ia hilang hampir 17 bulan lalu dengan 239 orang di atas kapal.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengesahkan serpihan yang ditemui di Pulau Reunion daripada pesawat MH370 yang hilang.

“Kita sekarang mempunyai bukti fizikal, seperti saya umumkan tahun lalu bahawa pesawat MH370 dengan tragisnya berakhir di selatan Lautan Hindi,” Najib Razak

Debris MH370

Pada 29 Januari 2015, Jabatan Penerbangan Awam Malaysia telah mengistiharkan penerbangan MH370 sebagai kemalangan dan semua mereka didalam pesawat itu dianggap maut. Pengumuman itu dibuat supaya pampasan boleh dibayar kepada waris mangsa

Apakah pula cerita dari Misteri MH370 tulisan di Facebook Sharifah Sofia Syed Rashid ? Beliau kini sedang diburu oleh SKMM kerana kelantangan beliau menyebarkan kisah MH370.

Kongsi pendapat anda