Tempoh Rehat Kecederaan Pemain Man United Bakal Berakhir

KRISIS kecederaan pemain utama Manchester United yang merunsingkan Louis van Gaal kini bakal berakhir apabila sebahagian besarnya telah bersedia untuk diturunkan ketika bertemu West Brom pada Isnin.

manchester united

Van Gaal sebelum ini kehilangan seramai 10 pemain akibat kecederaan sejak Liga Perdana Inggeris dimulakan sehingga memaksanya menggunakan pemain muda.

Bagaimanapun, tempoh rehat bagi memberi ruang kepada perlawanan kelayakan Euro dan persahabatan antarabangsa telah membawa kelebihan kepada United untuk merawat pemainnya.

Berita menggemparkan sebelum ini bahawa tulang rusuk Ander Herrera patah juga kembali melegakan Van Gaal apabila kecederaan serius itu tidak sebenarnya berlaku.

Malah, Herrera dijangka akan menyertai skuad utama lebih awal daripada tempoh yang dilaporkan sebelum ini.

Pemain tengah Sepanyol itu sebelum ini dikhuatiri akan direhatkan selama lebih sebulan akibat kecederaan tulang rusuk ketika membantu United menewaskan West Ham 2-1.

Herrera dilapor telah pulih dan boleh diturunkan dalam perlawanan menentang West Ham, namun dia dijangka disimpan untuk perlawanan bertemu Chelsea pada 26 Oktober.

Selain itu, Michael Carrick yang menjalani pembedahan pergelangan kaki pada Julai lalu dilapor telah menjalani latihan.

Difahamkan, Carrick akan berada dalam skuad menentang West Brom bersama Phil Jones dan Chris Smalling yang telah pulih dari kecederaan.

Kongsi pendapat anda