Triple Creek Ranch, Hotel No.1 Terbaik di Dunia

Hotel terbaik di dunia bukanlah di New York atau Paris, Singapura atau Hong Kong. Menurut pembaca Travel + Leisure, Hotel No.1 Terbaik di Dunia adalah dimiliki oleh sebuah ladang di Montana, di mana tetamu tidur di bawah bintang-bintang di kabin kayu.

Dalam edisi ke-19 tinjauan tahunan penerbitan itu, Triple Creek Ranch di Darby, Montana menerima skor 97-mata daripada pembaca, mengambil tempat lebih tinggi daripada jenama hotel mewah seperti Four Seasons, St. Regis, Oberoi dan Mandarin Oriental.

Triple Creek Ranch, hotel no.1 terbaik di dunia

Walaupun ia mungkin bukan nama yang diiktiraf dunia, ladang itu adalah milik ahli Relais & Chateaux, persatuan hartanah mewah terdiri daripada tempat-tempat bersejarah, istana dan rumah mewah sering di kawasan desa di dunia. Penempatan yang mengagumkan dalam senarai itu juga mungkin isyarat keinginan yang semakin meningkat di kalangan pelancong untuk percutian berteraskan alam semulajadi.

Laman itu memaparkan 23 kabin kayu di seluruh 600 ekar tanah di tengah-tengah Rockies Montana. Setiap kabin dilengkapi dengan pendiang kayu terbakar, tab panas, dan harta tanah itu juga menawarkan merasa wain, meja chef dan lawatan helikopter di kawasan itu.

laman triple creek ranch

triple creek ranch lodge

triple creek ranch hotel

bilik di Triple Creek Ranch, Darby, Montana

triple creek ranch room interior

Pemenang besar lain pengundian pembaca tahunan Travel + Leisure termasuk Crystal Cruises yang mengekalkan keteguhannya pada gelaran Garis Pelayaran Terbaik Dunia yang tidak pernah dilepaskan sejak undian bermula. Santorini, Greece pula mengambil gelaran Pulau Terbaik.

Pemenang anugerah berganda iaitu Lapangan Terbang Changi Singapura mengambil tempat teratas untuk Lapangan Terbang Terbaik di Dunia dan St. Regis Aspen Resort memenangi bagi kategori Spa Hotel Terbaik.

Hotel Terkemuka di Dunia mengikut Travel + Leisure

  1. Triple Creek Ranch, Darby, Montana, USA
  2. Nayara Springs, La Fortuna, Costa Rica
  3. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest
  4. Southern Ocean Lodge Kangaroo Island, Australia
  5. Ocean House, Watch Hill, Rhode Island
  6. The Langham, Chicago, USA
  7. Singita Sabi Sand Kruger National Park Area, South Africa
  8. Londolozi Game Reserve, Kruger National Park Area, South Africa
  9. Oberoi Udaivilas, Udaipur, India
  10. Taj Lake Palace, Udaipur, India

Kongsi pendapat anda